Antena 3 CNN Actualitate Social Avertisment disperat: Opriţi nebunia începută de Cioloş!

Avertisment disperat: Opriţi nebunia începută de Cioloş!

1 minut de citit Publicat la 19:12 23 Mar 2017 Modificat la 19:12 23 Mar 2017
o_1bbu2fqjq10491n2uc7l2k28pl8.jpg
Foto: Agerpres

Serviciul meteorologic al unei ţări nu poate fi privatizat, a declarat, joi, Ion Sandu, fost director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) şi preşedinte al Societăţii Meteorologice Române, acesta precizând că şi-a dat demisia de la conducerea ANM când a fost demarată procedura de implementare a managementului privat.

"În data de 19 decembrie eu mi-am dat demisia, în ziua în care s-a demarat procedura de management privat. Dacă tot s-a declanşat public această discuţie vreau să precizăm clar. Sunt argumente atât de grele care trebuie aduse Guvernului actual şi Parlamentului actual să oprească această nebunie pentru că nici măcar nu realizează că civilizaţiile umane dispar datorită schimbării climei. Nu intru în detalii astăzi, dar nu se poate să intri în management privat, care înseamnă de fapt privatizare, la serviciul meteorologic al unei ţări. Nu există nicăieri în lume să privatizezi serviciul meteorologic al unei ţări, să îţi facă prognoza din altă ţară şi să nu mai ai controlul dacă se declanşează peste 10 ani război meteorologic", a spus Ion Sandu.

Fostul director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie a cerut Guvernului şi Parlamentului să oprească procedura de implementare a managementului privat.

"Mesajul meu este ca Guvernul României, indiferent de comentariile care se fac, să oprească nebunia începută de Guvernul Cioloş. Este inadmisibil ca o ţară să aducă management privat, o firmă privată din altă ţară, să facă prognoză în caz de fenomene meteorologice periculoase", a afirmat Ion Sandu.

Prezent în emisiunea La Ordinea Zilei, fostul director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie Ion Sandu susţine că de fapt managementul privat nu înseamnă că instituţia nu va lua bani de la stat pentru că va găsi alte metode de a primi bani. 

"Ministerul de Finanţe a ţinut să fie management privat. Nu intru in detalii. Vă dau un exemplu. S-a mai trecut prin asta şi în 2012, atunci am oprit-o, iar acum problema se pune că vine o firmă străină care spune că nu are nevoie de bani de la bugetul de stat,dar se duce la Ministerul Agriculturii şi ia bani, se duce la Ministerul Apărării că nu poate ridica avioanele şi trebuie să plătească. Ia de trei ori mai mult decât ar fi luat de la bugetul de stat", a declarat Ion Sandu.

×
x close