Antena 3 CNN Actualitate Social Controale ANPC pe litoral. Inspectorii verifică tarabele cu mâncare, plajele și hotelurile

Controale ANPC pe litoral. Inspectorii verifică tarabele cu mâncare, plajele și hotelurile

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 09:13 03 Iul 2024 Modificat la 09:13 03 Iul 2024
anpc controale litoral hepta
Controale pe litoral. Sursa foto: Hepta/ Vlad Stan

Concediul la mare se poate termina la spital. Inspectorii de la Protecția Consumatorului au verificat locurile improvizate în care se vinde mâncare pe litoral. Urmează să fie controlate și condițiile de cazare de la hoteluri și pensiune, dar și plajele care nu lasă loc pentru cearșafuri. 

Peste 200 de inspectori din toată țara vor lua la pas fiecare stațiune până la începutul lunii septembrie. Nici vânzătorii ambulanți nu vor scăpa de amenzi.

Inspectorii ANPC ne cer să fim atenți atunci când vine vorba de mâncare indiferent de reclamă. Alimentele preparate în chioșcuri improvizate sau direct pe marginea trotuarului sunt la fel de periculoase ca cele expirate. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a declarat război dughenelor și barăcilor care împânzesc stațiunile. 

De exemplu, în Mamaia, în ultimii trei ani numărul lor a crescut de trei ori, 

„În continuare cresc cașcarabete, dughene, cum vreți să le numiți, care comercializează produse similare locațiilor de alimentație publică autorizate și pe care noi le considerăm în regulă. Din acest motiv, anul acesta, din nou îl vom dedica acestor structuri pentru a le elimina”, a declarat Horia Constantinescu, comisar șef adjunct ANPC. 

Si nu e de mirare. Numărul lor s-a înmulțit pentru că fluxul mare de turiști le-a adus încasări spectaculoase. Constănțenii și turiștii care ajung in stațiuni chiar și pentru o escapada de weekend spun că tocmai aceste dughene si tarabe creează disconfort in perioada sezonului estival.

Inspectorii de la Protecția Consumatorului îi încurajează pe turiști să îi anunțe în caz ca nu primesc serviciile achitate ori daca standardul de calitate coboară sub limita legii. 

„Trebuie să fim atenți la alimentele pe care le consumăm, să spunem, pe plajă, pentru că este evident că atunci când este foarte cald și când persoanele care sunt vânzători ambulanți merg cu distanțe foarte mari, acele produse nu au cum să reziste” a declarat Ștefan Radu Oprea, ministrul Economiei și Turismului. 

Protecția Consumatorului o să verifice si condițiile de cazare din hoteluri sau daca plajele respecta suprafața de 30% pe care trebuie sa o păstreze pentru cei care nu vor să stea pe șezlong. Comisarii vor merge in toate stațiunile de pe Litoral.

Comandamentul Litoral va funcționa până la 1 septembrie, perioadă în care se vor desfășura acțiuni de control, de preluare și cercetare a reclamațiilor.

×
x close