Antena 3 CNN Actualitate Social Fundația Sfânta Tecla a trimis ajutoare pentru oamenii din Galați, afectați de inundații

Fundația Sfânta Tecla a trimis ajutoare pentru oamenii din Galați, afectați de inundații

Barbat alearga cu un caine in mana printr-o zona inundata
În localitățile care se află sub avertizarea unor furtuni şi ploi puternice, vor fi sunate clopotele bisericilor pentru dispersarea norilor, a transmis Patriarhia Română / Foto: Hepta
01 Oct 2024   •   11:35

O rază de lumină pentru oamenii greu încercaţi din judeţul Galaţi, afectaţi de inundaţii, vine din Bucureşti. Câteva TIR-uri cu ajutoare au ajuns deja la aceştia. Saltele, pilote, perne, dar şi alte produse de imediată necesitate au fost trimise printr-o acţiune desfăşurată de Parohia Dorobanţi, alături de Fundaţia Sfânta Tecla şi Asociaţia Transform Bucureşti.  

Patru tiruri au plecat din Bucureşti spre localităţile afectate de inundaţii din judeţul Galaţi.

Gabriel Biziniche, vicepreședinte Transform București: "Văzând cele întâmplate și conștientizând că putem să ne implicăm și că avem resursele să ne implicăm în pentru a veni în sprijinul acestor oameni. Am încercat să identificăm ce cantități avem disponibile din produsele pe care vi le-am spus pentru că au fost cantități mari. Saltelele s-au produs inclusiv în această dimineață și am avut un sprijin destul de mare și din partea furnizorilor".

Constantin Cioroba, secretar al Fundației Sfânta Tecla: "Vorbim despre ajutoare de imediată necesitate. Vorbim de produse de curățenie, găleți, mopuri, soluții și tot ce este nevoie pe partea aceasta saltele, paturi, perne, inclusiv cizme de cauciuc și lopeți pentru a încerca o reamenajare, ca să spun așa, locului. Această colaborare este împreună cu One United Properties și Transform București și bineînțeles Parohia Dorobanți cu care desigur, sperăm să continuăm acțiuni de felul acesta."

Andrei Diaconescu co-CEO One United Properties: "Aș dori să mulțumesc foarte mult Parohiei Dorobanți, Fundației Sfânta Tecla și Fundației Transport București pentru implicarea și coordonarea acestui efort de ajutor pentru sinistrați din Galați și aș vrea de asemenea să transmit un mesaj către întreaga comunitate de afaceri din România, chiar dacă acest nefericit eveniment s-a întâmplat la Galați, chiar dacă noi ne desfășurăm activitatea în alte zone, ar trebui toți să fim sensibili la un astfel de eveniment și să contribuim la refacerea locului."

Acţiunea a fost coordonată de Parohia Dorobanţi din Bucureşti.

Arhidiacon Nicolae Stanciu, Parohia Dorobanţi: "Dincolo de valoarea materială a ajutorului oferit, subliniem și valoarea simbolică, imaterială a solidarității care impune ca omul atunci când este aflat la necaz să nu fi lăsat niciodată singur. Văzând că oamenii sunt în suferință, nu am putut să stea nepăsători și alături de partenerii noștri am luat această decizie să sprijinim aceste comunități pentru a nu lăsa singuri atunci când sunt în necaz. " 

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close