Antena 3 CNN Actualitate Social Adrian Câciu: „În octombrie avem o nouă tranşă pentru voucherele pentru alimente, de 250 de lei”

Adrian Câciu: „În octombrie avem o nouă tranşă pentru voucherele pentru alimente, de 250 de lei”

adrian caciu
Adrian Câciu a făcut declarații la finalul ședinței de Guvern / Sursa foto: Facebook/ Adrian Caciu
de Roxana Mihăiescu    |    11 Sep 2024   •   22:43

Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat, la finalul ședinței de Guvern, că în luna octombrie va fi livrată o nouă tranşă pentru tichetele sociale, în valoare de 250 de lei. De acest program beneficiază 2,6 milioane de persoane.

„Tot pentru luna octombrie avem o nouă tranşă pentru tichetele sociale, dacă vreţi renumitele vouchere pentru alimente, de 250 de lei. Am majorat şi plafonul până la care se poate beneficia de aceste sume, plafonul fiind pentru venituri de până la 2.210 lei. În luna octombrie avem o nouă tranşă care va fi pe cardurile a 2,6 milioane de cetăţeni”, a declarat Adrian Câciu, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern. 

Totodată, ministrul a vorbit și despre ajutorul de încălzire.

„În ceea ce priveşte voucherele de energie, ele erau finanţate din exerciţiul financiar 2014-2020. A fost o modificare pe care am agreat-o cu Comisia Europeană, având în vedere situaţia din 2022 şi 2023.

Pentru 2025 avem partea ajutor de încălzire şi legislaţia pe care o gestionează Ministerul Energiei, respectiv Ministerul Muncii astfel încât persoanele vulnerabile să poată să aibă sprijin acolo unde este nevoie pentru a trece peste iarnă cu bine”, a explicat Adrian Câciu.

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close