Antena 3 CNN Actualitate Social Adrian Câciu, despre prima didactică: „Se va acorda în acelaşi cuantum ca şi anul trecut”. Ce spune și despre ajutorul de încălzire

Adrian Câciu, despre prima didactică: „Se va acorda în acelaşi cuantum ca şi anul trecut”. Ce spune și despre ajutorul de încălzire

adrian caciu
Adrian Câciu spune că prima didactică va fi acordată în luna octombrie / FOTO: Facebook/ Adrian Câciu
de R.M.    |    11 Sep 2024   •   22:18

Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern, că prima didactică va fi acordată în luna octombrie, în cuantum de 1.500 de lei. Totodată, el a spus și dacă ajutorul pentru încălzire va fi acordat şi în acest an. 

Potrivit ministrului, la finalul lunii octombrie, beneficiarii din sistemul de educaţie vor încasa primele.

„Pentru prima didactică, da, în luna octombrie. Deja am semnat ordinul de ministru. Aşteptăm în luna septembrie până la final să ne vină listele cu beneficiari de la Ministerul Educaţiei. Prima didactică se va acorda în acelaşi cuantum ca şi anul trecut, 1.500 de lei, precum şi prima pentru personalul nedidactic, în valoare de 500 de lei.

La finalul lunii octombrie, beneficiarii din sistemul de educaţie vor primi aceste sume”, a declarat Adrian Câciu.

Câciu: „Persoanele vulnerabile să poată să aibă sprijin acolo unde este nevoie pentru a trece peste iarnă cu bine”

Întrebat dacă ajutorul pentru încălzire va fi acordat şi în acest an, Adrian Câciu a răspuns:
 
„În ceea ce priveşte voucherele de energie, ele erau finanţate din exerciţiul financiar 2014-2020. A fost o modificare pe care am agreat-o cu Comisia Europeană, având în vedere situaţia din 2022 şi 2023.
 
Pentru 2025 avem partea ajutor de încălzire şi legislaţia pe care o gestionează Ministerul Energiei, respectiv Ministerul Muncii astfel încât persoanele vulnerabile să poată să aibă sprijin acolo unde este nevoie pentru a trece peste iarnă cu bine”, a mai explicat ministrul.

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close