Antena 3 CNN Actualitate Social Activista turcă Oral Nalan, arestată la Nădlac. Femeia amenință că se sinucide dacă va fi extrădată

Activista turcă Oral Nalan, arestată la Nădlac. Femeia amenință că se sinucide dacă va fi extrădată

o_1bku8e1ku4hoh751or613101eaj8.jpg
13 Iul 2017   •   18:07

Activista turcă Oral Nalan, în vârstă de 38 de ani, care venea din Ungaria și se îndrepta spre Bulgaria a fost oprită, pentru un control de rutină, în Vama Nădlac din județul Arad, potrivit pressone.ro.

La verificarea actelor, s-a constatat că pe numele femeii exista un mandat de arestare emis de Interpol, pentru o condamnare la 30 de ani de închisoare, sub acuzația de terorism, pronunțată în țara sa natală, Turcia.

Însă, fugită din Turcia după condamnarea sa, în 2012, Oral Nalan, activistă pentru drepturile omului, a obținut statut de refugiat politic în Belgia, iar în ultimii 5 ani, a trăit la Bruxelles.

„La nivelul Poliției de Frontieră s-a produs o confuzie, considerându-se că acel document de călătorie pe care doamna Oral Nalan îl avea asupra sa ar fi un pașaport”, a declarat avocatul Alin Speriusi-Vlad.

Curtea de Apel Timișoara a dispus arestarea preventivă a lui Oral Nalan pentru pe perioadă de 30 de zile.

Oral Nalan a amenințat că, dacă nu va fi eliberată, va intra din nou în greva foamei, cel mai târziu în 17 iulie, când este programat următorul termen.

Citește continuarea pe pressone.ro.

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close