Antena 3 CNN Actualitate Şlepul românesc scufundat în Dunăre a fost localizat

Şlepul românesc scufundat în Dunăre a fost localizat

Şlepul românesc scufundat în Dunăre a fost localizat
15 Noi 2008   •   14:44

Traficul pe Dunăre este în continuare blocat, deşi autorităţile au reuşit să localizeze şlepul scufundat vineri în Dunare. Ambarcaţiunea scufundată se află în zona cunoscută de localnici sub numele ?La Cetate?, unde apa are o adâncime de aproximativ 17 - 18 metri. Din pacate cei doi marinari disparuti în urma accidentului naval nu au fost găsiţi, iar căutările au fost suspendate sâmbătă din cauza curenţilor foarte puternici. Nava urmează să fie scoasă la suprafaţă în zilele următoare cu ajutorul unei macarale speciale, care va fi adusă de la Tulcea.
Autorităţile au deschis o anchetă pentru a elucida circumstanţele în care s-a produs accidentul. O parte din membrii echipajului austriac au fost deja audiaţi. Ei au declarat procurorilor că, în momentul producerii accidentului barja era staţionată, iar şlepul românesc a fost cel care a lovit-o, împins fiind de un curent foarte puternic. Autorităţile mai iau în calcul şi un al doilea scenariu, în care vina ar purta-o navigatorii austrieci, deoarece nava românească venea din amonte şi, conform regulilor de navigaţie, avea prioritate de trecere.
Un şlep românesc s-a ciocnit, vineri dimineaţă, pe Dunăre, cu un împingător sub pavilion austriac, la kilometrul 356, în dreptul localităţii Dervent, din judeţul Călăraşi. În urma coliziunii, doi marinari au fost daţi dispăruţi.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close