Antena 3 CNN Actualitate Situație gravă în Vrancea din cauza precipitațiilor

Situație gravă în Vrancea din cauza precipitațiilor

Situație gravă în Vrancea din cauza precipitațiilor
foto: AGERPRES
15 Mai 2014   •   19:14

Autoritățile vrâncene au fost solicitate pe parcursul zilei de joi să trimită echipe de intervenție în mai multe zone ale județului pentru salvarea de vieți omenești și limitarea pagubelor materiale în urma precipitațiilor, informează AGERPRES.
O persoană surprinsă de apele râului Putna s-a refugiat pe un dig, fiind salvată de săteni, alertați de Primăria comunei Vidra. Echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea au intervenit pentru scoaterea apei din mai multe gospodării din comunele Vidra, Slobozia Bradului și Gugești, iar în municipiul Focșani s-a intervenit pentru înlăturarea unui arbore căzut din cauza vântului peste un autoturism pe strada Aleea Echității.

DN 23A Focșani-Milcovul-Gologanu-Tătăranu a fost închis circulației rutiere din cauza aluviunilor depuse care fac ca traficul să se desfășoare în condiții de maximă periculozitate.

De asemenea, un podeț din tuburi amplasat pe DC 154, în zona localității Gura Caliței, a fost luat de ape, iar 372 de locuitori ai satului Plopu au rămas izolați. Reprezentați ai Prefecturii județului spun că s-a solicitat Ministrul Apărării Naționale montarea unui pod pe pontoane în zona podețului avariat.

Și în comuna Vizantea Livezi, pe drumul care face legătura cu satul Mesteacăn, un podeț din tuburi a fost distrus de ape, dar satul nu este izolat, existând ruta ocolitoare. Utilajele primăriei lucrează la remedierea situației.

Cota de pericol pe râul Putna la Mircești a fost depășită cu 36 centimetri, determinând autoritățile să declare Cod roșu de inundații. Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Vrancea afirmă că s-a intervenit în această zonă cu săteni și utilaje ale unor agenți economici din localitate, pentru ca altfel apele râului Putna ar fi inundat satul Mirceștii Vechi. Dar, susțin funcționari ai primăriei, pericolul nu a trecut.

×
Subiecte în articol: inundatii Vrancea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close