Antena 3 CNN Actualitate Situație disperată în localitatea Cuza Vodă din cauza inundațiilor. Oamenii așteaptă de azi-noapte să fie salvați

Situație disperată în localitatea Cuza Vodă din cauza inundațiilor. Oamenii așteaptă de azi-noapte să fie salvați

inundatii cuza voda
Jurnaliștii Antena 3 CNN au fost alături de salvatorii care au mers după persoanele sinistrate / foto: Antena 3 CNN
de Laurențiu Rădulescu    |    14 Sep 2024   •   14:55

Meteorologii au actualizat și au extins avertizările de ploi puternice. Județele Botoșani, Iași, Vaslui se află sub cod portocaliu până la ora 18.00. În Bacău și Neamț, cel puțin 53 de localități sunt vizate de precipitațiile extrem de puternice. Mare parte din țară este sub cod galben de precipitații. Laurențiu Rădulescu, corespondentul Antena 3 CNN, se află în localitatea Cuza Vodă, acolo unde situația este tragică. Oamenii așteaptă încă de azi-noapte ca cineva să vină după ei.

Galați și Vaslui sunt cele mai afectate județe din cauza inundațiilor.

Cuza Vodă, Costache Negri, Drăgușeni, Pechia sunt doar câteva localități, unde apa depășește doi metri, inclusiv în acest moment.

Jurnaliștii Antena 3 CNN au fost alături de salvatorii care au mers după persoanele sinistrate.

Sunt oameni care așteaptă de azi-noapte ca cineva să vină după ei. 

„Deci drumul a fost rupt cu totul. Undeva în spate cred că sunt ceva ferme, 1,2,3...cel puțin trei clădiri pe care le văd de aici, care sunt acoperite de ape, acolo încearcă acești oameni să ajungă. Să vedem cum putem trece de drumul acesta care este înghițit de ape și cât de puternici sunt curenții acolo în zonă. Trei persoane pe care le văd așteaptă să fie salvate. Sunt pe un mal de pământ.

Ceea ce vedeți în spatele meu este sau ar fi trebuit să fie, cel puțin teoretic, un drum care să ajungă în mai puțin de 5-6 kilometri în localitatea Cuza Vodă. Nu se poate face acest lucru, pur și simplu toată această zonă a fost acoperită de apă.

Patru persoane sunt prinse undeva la aproximativ 300 de metri de locul în care ne aflăm, la 7-8 kilometri de Cuza Vodă. Două dintre ele au fost salvate, alte două încearcă să se țină de un podeț din zonă. Oamenii de aici încearcă cu ajutorul unei bărci să-i scoată de acolo, să-i salveze”, a relatat jurnalistul Laurențiu Rădulescu, din mijlocul inundațiilor.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close