Antena 3 CNN Actualitate Sistemul de învăţământ din România, favorabil tocilarilor şi corupţiei în şcoli

Sistemul de învăţământ din România, favorabil tocilarilor şi corupţiei în şcoli

1 minut de citit Publicat la 13:32 21 Mai 2008 Modificat la 13:32 21 Mai 2008
Sistemul de învăţământ din România, favorabil tocilarilor şi corupţiei în şcoli
Sistemul de învăţământ din România periclitează sănătatea elevilor, suprasolicitându-i. Tot sistemul este de vină şi de corupţia cadrelor didactice, relatează ?Adevărul?. Şcoala tocilarilor, cum ar putea fi descrisă modalitatea de predare-învăţare destinată elevilor români, favorizează reţinerea mecanică. Profesorul dictează, copilul reţine fără logică şi fără sa facă legătură între ce ?toceşte? azi şi ce ?toceşte? mâine.

Cadrele didactice îi vor buni la toate: talent la pictură, talent de orator, deprineri la matematică. Toate acestea afectează sănătatea copiilor noştri şi îi pun în imposibilitate de a alege ce le place cu adevărat să facă. Astfel, elevii riscă să piardă admiterea în liceele bune.

Sistemul de admitere bazat pe media dintre tezele unice şi cei patru ani de şcoală încurajează corupţia din domeniul educaţiei. Părinţii sunt mai tentaţi să mituiască profesorii pentru că fiecare notă obţinută afectează media generală şi, ulterior, intrarea la liceu.

"Copilul meu este foarte bun la matematică, dar nu are talent nici la desen şi nici la muzică. Dacă văd că începe să ia note mici la anumite materii, e semn că profesoara care predă la clasă vrea ceva. Merg atunci şi îi dau un cadou şi un buchet de flori. Situaţia şcolară se îndreaptă o vreme, după care mă duc din nou", a declarat un părinte pentru ?Adevărul?.

Mai mult, nici cei din sistem nu au încredere în ceea ce se petrece în Educaţie. Cei mai mulţi sunt de părere că notele nu refletă valoarea elevilor, mai ales că la tezele unice s-a putut copia.

Elevul ?tocilar? este predispus la nenumărate afecţiuni, dintre care cea mai frecventă este stresul. Copiii nu reuşesc să acopere programa încărcată nici cu studiul suplimentar de acasă, fiind supuşi riscului epuizării fizice.

Antena3.ro

×
TOP articole
x close