"Guvernul Cioloș dă o ordonanță de urgență pentru că totul începe cu ordonanțe de urgență. 67 este numărul acelei ordonanțe de urgență. Vine, și chiar dacă nu era deloc forțat de UE, de nimeni, vine și spune că va liberaliza prețurile la energie.
Decizia Guvernului Cioloș nu intra în vigoare imediat. Este o manieră pe care cred că doar un guvern ca cel al lui Cioloș putea să o facă: să lase o bombă cu ceas la Guvern pe care actualul guvern a găsit-o sub scaun.
Problema este că actualul guvern nu cred că știe să gestioneze situația pentru că, atenție; decizia de liberalizare din Ordonanța 67 a lui Cioloș ar putea să ducă în perioada imedia următoare la creșteri de la 22 până la 300%", a spus Mihai Gâdea.
"Nu a fost prima încercare a lui Cioloș - a mai încercat și în iunie 2016. Atunci m-a invitat la guvern în calitate de președinte al Comisiei de Industrii și mi-a spus că trebuie să liberalizăm total prețurile la gaze pentru că au început să scadă, fiind sezonul de vară.
Și forța cu acest argument liberalizarea totală. Liberalizarea totală noi o prevăzusem după o bătălie din prima lună a primului mandat a președintelui Kaus Iohannis, decembrie 2014.
Era momentul acela extrem de tulbure în care picase Guvernul Ponta și atunci s-a încercat liberalizarea. A fost un scandal foarte mare, noi ne-am opus și am spus 'Nu", să se facă în 2021", a spus Iulian Iancu, președintele Comisiei de Industrii.