Antena 3 CNN Actualitate Sinistraţii din Tecuci beneficiază de case tip container

Sinistraţii din Tecuci beneficiază de case tip container

Sinistraţii din Tecuci beneficiază de case tip container
24 Sep 2007   •   17:47

Un număr de 226 de case tip container au fost amplasate în municipiul Tecuci şi în comunele sinistrate din nordul judeţului Galaţi. Cele mai multe sunt în municipiul Tecuci, unde 72 se află în aţa-numita tabără a sinistraţilor, organizată în fosta unitate de jandarmi, iar alte 111 s-au montat în curţile oamenilor cărora apa le-a distrus casele. Casele tip container au fost puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor Statului şi Prefecturile din Călăraşi şi Galaţi, dar este notabil şi sprijinul oferit de o firmă de construcţii hidrotehnice din Oradea, care a adus la Tecuci zece containere. Opt dintre ele sunt dotate cu paturi, dulapuri de haine, lenjerie de pat, pături, haine, iar alte două sunt containere-bucătărie, fiecare având câte patru aragaze şi patru chiuvete.

Toate containerele din ?Tabăra sinistraţilor? au fost racordate la energie electrică, precum şi la reţeaua de cablu TV. Toţi sinistraţii au tichete în baza cărora pot merge gratuit la baia comunală, dar, începând de luni, în tabără au fost puse în funcţiune şi primele două duşuri cu apă caldă.

Toată zona Tecuciului, cu casele distruse, cele afectate şi curţile în care sunt amplasate containere, se află în atenţia Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, care monitorizează zilnic situaţia operativă.

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close