Primii doritori au încercat deja echipamentele din laboratoare şi se pregătesc să devină specialişti în dulciuri.
Elevii vor învăţa secretele celor mai bune prăjituri la singura şcoală profesională din România, inaugurată la Cluj-Napoca.
"Compania noastră s-a hotărât acum doi ani să investească în comunităţile locale. Este cel mai important lucru pentru noi şi anume în a forma brutari, cofetari şi ciocolatieri pentru generaţiile care vin. Partea practică, care este cea mai importantă, cum să facă mousse-urile, cum să facă aluaturile, cum să facă totul mai modern şi mai sustenabil, este învăţat aici în acest centru de inovaţie cu specialiştii noştri", a declarat Gabriela Bereş, director general.
Primii doritori au încercat deja echipamentele moderne din laboratoarele şcolii din Cluj-Napoca.
"Avem contracte cu cei mai specializaţi pe toate domeniile. Iată, am reuşit să intrăm şi pe partea de cofetărie-patiserie, ceea ce pentru noi este o noutate", a explicat Anamaria Pop, directorul Liceului Tehnologic nr. 1 Cluj.
Valoarea investiţiei s-a ridicat la 100.000 de euro.