Antena 3 CNN Actualitate Sindicatele resping oferta patronatelor privind salariul minim

Sindicatele resping oferta patronatelor privind salariul minim

Sindicatele resping oferta patronatelor privind salariul minim
06 Noi 2007   •   18:47

Sindicaliştii ameninţă cu proteste, nemulţumiţi de salariul minin propus de patronate. Totuşi, diferenţa dintre cererile sindicatelor şi propunerile autorităţilor se micşorează: marţi, patronatele au propus un salariu minim de 480 de lei. Sindicaliştii insistă însă pe suma de 540 de lei. Dacă luni, reprezentanţii Guvernului au discutat cu sindicaliştii, marţi, ministrul Muncii a negociat cu patronatele.

„Maximalul nostru este mai aproape de oferta patronatelor decât solicitarea sindicatelor”, a declarat Paul Păcuraru. Reprezentanţii patronatelor spun că pot oferi un salariu minim de 480 de lei. Repezentanţii sindicatelor spun că vor mai participa la negocieri, dar „dacă nu se înţelege de vorbă bună, vom recurge la oprirea lucrului la nivel naţional”, a ameninţat Dumitru Costin, preşedinte BNS.

În bugetul pentru anul viitor s-a luat în calcul un salariu minim pe economie de 450 lei. În acest moment, în România există două salarii minime: unul de 390 de lei prevăzut în legea bugetului şi unul de 440 de lei prevăzut de contractul colectiv de muncă. Guvernul, patronatele şi sindicatele discută acum ca de la anul să existe din nou doar un salariu minim.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close