EXIT POLL
CURSCIRA
AVANGARDE
INSOMAR
CIOLACU MARCEL
25
.00
%
25
.00
%
SIMION GEORGE
15
.00
%
14
.10
%
CIUCĂ NICOLAE
14
.00
%
13
.00
%
LASCONI ELENA
18
.00
%
18
.10
%
GEOANĂ MIRCEA
5
.00
%
5
.50
%
KELEMEN HUNOR
4
.00
%
4
.60
%
GEORGESCU CĂLIN
16
.00
%
16
.00
%
Antena 3 CNN Actualitate Sindicatele din învățământ cer trecerea prin Camera Deputaților și a Ordonanţei privind triplarea salariilor înalților demnitari

Sindicatele din învățământ cer trecerea prin Camera Deputaților și a Ordonanţei privind triplarea salariilor înalților demnitari

2 minute de citit Publicat la 23:16 03 Noi 2016 Modificat la 23:16 03 Noi 2016
sedinta guvern.jpg
Foto: gov.ro

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ îşi exprimă dezamăgirea faţă de atitudinea publică manifestată în ultimele zile de preşedinte, de premier şi reprezentanţii unor partide politice în legătură cu amendamentele privind majorarea salariilor din învăţământ şi solicită să fie supusă spre aprobare în Camera Deputaţilor şi O.U.G. Nr. 14/2015 prin care s-au triplat salariile înalţilor demnitari, scrie Agerpres.

"Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ îşi exprimă dezamăgirea faţă de atitudinea publică manifestată în ultimele zile de preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, de prim - ministrul României, domnul Dacian Cioloş, şi de reprezentanţii unor partide politice, ca urmare a amendamentelor aprobate de comisiile de muncă şi de finanţe ale Camerei Deputaţilor privind majorarea salariilor personalului din învăţământ în medie cu 15%, începând cu data de 1 ianuarie 2017, precum şi majorarea salariilor din sectorul sanitar, două domenii vitale unde salariile sunt printre cele mai mici din sectorul bugetar.(...) Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită public să fie supusă spre aprobare în Camera Deputaţilor şi O.U.G. Nr. 14/2015 prin care s-au triplat salariile înalţilor demnitari, act normativ care nu a fost contestat de aceştia, aşa cum o fac acum când s-a propus această majorare necesară, decentă şi sustenabilă", afirmă reprezentanţii FSLI într-un comunicat.

Aceştia precizează că salariile personalului didactic din învăţământ, mai ales ale celor la început de carieră, cu studii superioare, după ultima "majorare" prevăzută de OUG 20/2016, au ajuns la 1.100 lei net.

De asemenea, sindicaliştii reamintesc că FSLI s-a opus adoptării OUG 20/2016, organizând un marş de protest în data de 1 iunie a.c. "la care au participat aproape 15.000 de manifestanţi".

"Mai mult, nu trebuie uitat că unul dintre angajamentele Guvernului Cioloş, la învestire, a fost acela al elaborării legii cadru de salarizare în sectorul bugetar- proiect de lege care nu este finalizat şi supus dezbaterilor cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale nici până la acest moment! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a susţinut, încă de la primele discuţii purtate cu ministrul Muncii, domnul Dragoş Pîslaru, pe marginea actelor normative în domeniul salarizării, necesitatea acordării unei creşteri medii a salariilor personalului din învăţământ, cel mai târziu la data de 1 ianuarie 2017, creştere medie care ar permite eliminarea unora dintre inechităţile existente în prezent în salarizarea personalului din sistemul educaţional şi de la care să se poată pleca în elaborarea unei noi legi - cadru de salarizare", se mai menţionează în comunicatul FSLI.

Reprezentanţii federaţiei subliniază că, în condiţiile în care, la nivel guvernamental, nu s-au găsit soluţii pentru rezolvarea inechităţilor de natură salarială existente în sectorul bugetar, în calitatea sa de for legislativ suprem, Parlamentul are îndreptăţirea de a adopta legi menite să înlăture disfuncţionalităţile din salarizarea bugetarilor.

×
Etichete: Klaus Iohannis
x close