”Noi vrem să găsim soluții ca să poată încheia anul școlar cu bine, adică elevilor să li se pună note, să se poată da examene naționale. Acum vine acest anunț. Eu mă aștept și nu sunt singurul, ca Executivul să vină cu alte măsuri.
Șomajul tehnic în învățământ duce la posibilitatea înghețării anului școlar. Cum să pună profesorii note, trebuie să se dateze și examenele naționale. Cum să fie toate cadrele didactice conectate dacă se intră în șomaj tehnic”, a spus Simion Hăncescu, președintele FSLI.
Reacția Asociației Părinților
”E clar că e nevoie de dialog, numai că răspunsul pe care trebuie să vi-l dau necesită timp. Bănuiesc că deși susțin această categorie profesională, sub nicio formă nu doresc să se vorbească de șomajul tehnic. Dacă vorbim la nivel general despre tot ce înseamnă sistemul bugetar, ne dăm seama că totuți actualul guvern nu are un sac fără fund astfel încât să plătească 1,5 milioane salarii pentru acest șomaj tehnic la nesfârșit.
Dacă va fi cazul la profesori, nu sunt de acord cu declarația care făcea referire la înghețarea anului școlar, pentru că șomajul nu se referă la momentul începerii anului școlar, ci se referă în momentul suspendării cursurilor.
Știu că sunt profesori care au interacționat în mediul online. Atunci când ministerul a solicitat o monitorizare în teritoriu cu toți profesorii ca să avem garanția că se creează cât de cât un cadru educaținoal, au fost profesori care au luat recomandarea la preț de joacă.
Eu sunt alături și nu doresc să intre în șomaj tehnic. Declarația mi se pare forțată.”, Iulian Cristache, președintele Asociației Părinților.