Aproximativ 11.000 de oameni ar putea fi concediaţi de la CFR. Sindicaliştii propun însă transferarea anumitor angajaţi de la CFR Marfă la Infrastructură şi Călători, unde, susţin feroviarii, exintă un deficit de personal.
Reprezentanţii Ministerului Transporturilor spun că disponibilizarea a 8.500 de salariaţi de la CFR Marfă, ar însemna o reducere de 40% la fondul de salarii. Sindicaliştii spun însă că reducerea personalului nu reprezintă o soluţie pentru evitarea falimentului CFR.
Feroviarii susţin că CFR Infrastructură şi CFR Călători au chiar un deficit de personal. Ei propun transferarea a 1.000 de angajaţi de la CFR Marfă la CFR Infrastructură şi CFR Călători, pentru a rezolva problema celor peste un milion de ore suplimentare a salariaţilor de la societatea de Infrastructură.
Ministerul Transporturilor vrea să disponibilizeze aproximativ 11.000 de angajaţi de la căile ferate. În plus reprezentanţii Ministerului Transporturilor spun că bugetele companiilor feroviare de stat, CFR SA, CFR Marfă şi CFR Călători, nu au prevăzute în acest an sume pentru plata a 24 de salarii compensatorii.
Potrivit jurnaliştilor de la Săptămâna Financiară, firmele de transport de marfă şi călători pe calea ferată, au înregistrat, anul trecut, pierderi de peste 1,2 miliarde de lei.
În aceste condiţii, spun jurnaliştii de la Săptămâna Financiară, salariul directorului general al societăţii care administrează reţeaua feroviară CFR SA, Constantin Manea, a crescut în 2008 de la aproximativ 6.000 la 16.000 de lei. Şi salariul fostul director de la CFR Călători, Alexandru Noapteş, a crescut cu 5%. Acesta primea o remuneraţie de 15.000 de lei.
Antena 3