Liderii principalelor confederaţii sindicale, care au participat, joi, la o întâlnire cu premierul şi cu miniştrii Finanţelor şi Muncii, au anunţat că nu renunţă la proteste. Ba mai mult, vor încerca să le diversifice. Potrivit acestora, dacă revendicările nu le vor fi soluţionate, vor declanşa greva generală pe 31 mai, care va fi urmată de alte greve succesive. Totodată, ei vor merge la Parlament în ziua în care se va vota moţiunea de cenzură anunţată de Opoziţie, pentru a-i sensibiliza pe parlamentari.
Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, la ieşirea din sediul Ministerului de Finanţe, că va da directivă colegilor să înceapă demersurile de lobby pe lângă parlamentari, indiferent de coloratura politică, pentru ca scrisoarea către FMI să nu fie aprobată.
Liderul sindical susţine că i-a propus premierului impozitarea diferenţială a salariilor şi pensiilor, dar că reacţia lui Boc a fost că "nu renunţă, chiar dacă rezultatul va fi căderea Guvernului".
Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a anunţat că Guvernul s-a dovedit a fi inflexibil pe cele mai multe dintre solicitările formulate de sindicate. Potrivit acestuia, protestele nu numai că vor continua, dar se vor şi dicersifica.
Astfel, susţine Marius Petcu, birourile parlamentare vor fi asaltate de sindicalişti, împreună cu pensionari şi salariaţi. În ziua în care se va vota moţiunea de cenzură anunţată de liderii opoziţiei, sindicaliştii îşi propun să fie prezenţi în balcoanele Parlamentului şi să blocheze intrările în clădire.
"Ne-am propus să înconjurăm cu un lanţ uman în ziua în care se va discuta moţiunea de cenzură şi să blocăm practic intrările în Parlament cu grupuri compacte de sindicalişti, care să încerce să îi sensibilizeze pe parlamentari", a spus Marius Petcu.
"Mai departe, evident, vorbim despre greva de solidaritate din data de 31 mai, care e posibil să continuie cu greve succesive în sectoare de activitate, dar asta numai după ziua de marţi, când noi, cu toţii, am decis să consultăm organizaţiile", a mai spus Petcu.
Antena3.ro