Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii din învăţământ vor picheta miercuri sediul Ministerului Educaţiei

Sindicaliştii din învăţământ vor picheta miercuri sediul Ministerului Educaţiei

Sindicaliştii din învăţământ vor picheta miercuri sediul Ministerului Educaţiei
28 Ian 2010   •   12:43

Sindicaliştii din învăţământ vor ieşi de miercurea viitoare în stradă pentru a protesta faţă de disponibilizările anunţate de Guvern. Potrivit lui Gheorghe Isvoranu, preşedintele federaţiei sindicale ?Spiru Haret?, acţiunile vor începe prin pichetarea sediului Ministerului Educaţiei, miercuri la ora 11.00.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de măsurile anunţate de executiv şi au anunţat că vor sesiza Curtea Constituţională prin intermediul Avocatului Poporului privind neconstituţionalitatea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind calculul salariilor.

Decizia vine după ce reprezentanţii Cartel Alfa au protestat trei zile consecutiv săptămâna aceasta. Miercuri au venit şi sindicalişti din ţară pentru a picheta sediul Ministerului de Finanţe, alături de bugetarii din Bucureşti.

Sindicaliştii cer Guvernului să prelungească măsura privind şomajul tehnic şi să legifereze un singur salariu minim pe economie. Ei spun că vor continua protestele, dacă Executivul nu vine cu măsuri de protecţie socială.

O acţiune comună a tuturor sindicatelor din domeniul bugetar ar putea fi discutată la întrunirea Alianţei Bugetarilor, programată pentru luna februarie.

Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, anunţa în umră cu două săptămâni că există un program de disponibilizări care prevede concedierea a 100.000 de persoane. La rândul său, şeful misiunii FMI în România, Jeffery Franks, spunea că în România numărul şomerilor va ajunge la 1 milion.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sindicalisti educatie
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close