Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii din întreaga ţară ameninţă din nou cu proteste

Sindicaliştii din întreaga ţară ameninţă din nou cu proteste

Sindicaliştii din întreaga ţară ameninţă din nou cu proteste
02 Iul 2008   •   09:31

Încă din 2007, sindicaliştii se declarau nemulţumiţi în ceea ce priveşte salariul minim pe economie, iar acum ameninţă, din nou, cu proteste. Guvernul anunţase atunci că salariul va fi majorat la 540 de lei de la 1 iulie, dar, la sfîrşitul lunii iunie, ministrul Muncii, Paul Păcuraru, declara că bugetul de stat nu poate susţine un asemenea efort financiar.

Decizia sindicaliştilor de a ieşi în stradă vine după o serie de negocieri eşuate cu Guvernul. Ultima a avut loc pe 25 iunie când Executivul a decis ca salariul minim să rămână, cel puţin până la sfârşitul acestui an, la nivelul de 500 de lei, deşi cele două părţi s-au înţeles la finele anului trecut ca salariul minim să ajungă la 540 de lei, începând cu a doua jumătate a acestui an.

Sindicaliştii cer acum guvernanţilor sa se ţină de promisiune. Altfel ameninţă cu declanşarea unor proteste pe termen nelimitat.

Pe lângă protestele de stradă, sindicaliştii din industria lemnului au anunţat că vor da în judecată Executivul pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii de Guvern prin care se stabileşte creşterea salariului minim la 540 de lei de la 1 iulie.

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru declara în urmă cu aproape o săptămână că o majorare a salariului minim pe economie ar crea o presiune suplimentară asupra bugetului de stat.

Antena3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close