Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii cer amânarea legii pensiilor private

Sindicaliştii cer amânarea legii pensiilor private

Sindicaliştii cer amânarea legii pensiilor private
10 Iul 2007   •   11:25

În paralel cu discuţiile despre majorarea pensiilor, liderii marilor confederaţii sindicale i-au cerut premierului Tăriceanu să amâne cu măcar 2 luni intrarea în vigoare a sistemului de pensii private. Pasul doi ar urma sa fie aplicat de luna viitoare când ar incepe şi campania de informare. În opinia sindicaliştilor legea ar conţine "disfuncţionalităţi". Sindicaliştii sunt de părere că legea pensiilor private poate fi îmbunătăţită. La discuţia cu premierul au prezentat câteva dintre problemele semnalate în acetul normativ, cum ar fi sistemul de colectare, care astăzi nu este clarificat întrucât nu toate instituţiile au capacitatea infrastructurii proprii de a rezolva problema.

Sindicatele au mai cerut ca pensia femeilor să nu fie redusă pentru perioada în care, din cauza concediilor de maternitate şi de creştere a copilului, acestea nu contribuie la sistemul de asigurări sociale. Ei avertizează guvernul că îşi asumă un risc politic uriaş dacă lasă acest sistem să devină funcţional.

Sindicaliştii au mai apreciat că nivelul comisionului şi formula de calcul pentru rata de rentabilitate a fiecărui fond de pensii private ar trebui să fie stabilite de Parlament, şi nu exclusiv de membrii comisiei de supraveghere. Săptămâna viitoare, sindicaliştii se vor întâlni din nou cu premierul Tãriceanu, după ce propunerile lor vor fi analizate de ministrul Muncii.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close