Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii au încheiat protestele, până săptămâna viitoare

Sindicaliştii au încheiat protestele, până săptămâna viitoare

Sindicaliştii au încheiat protestele, până săptămâna viitoare
11 Iul 2008   •   11:24

A treia zi de proteste a sindicaliştilor s-a încheiat. Aceştia au pichetat din nou vineri dimineaţă sediul Guvernului. Protestatarii sunt hotărâţi să nu renunţe la cererea de mărire a salariului minim pe economie, la 540 de lei. Asta după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a cerut joi sindicaliştilor să dea dovadă de o atitudine responsabilă.

Tăriceanu a respins cererea de majorare a salariului minim pe economie. Totuşi el a spus că solicitarea este legitimă. Majorarea salariului minim este condiţionată de trei factori: creşterea PIB-ului, a productivităţii şi de indicatorul de inflaţie. Ori inflaţia a depăşit limitele prevăzute împreună cu BNR, a precizat premierul.

În acest context, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că va invita Banca Naţională la dialog, pentru a vorbi despre riscurile pe care anumite politici salariale le pot aduce asupra inflaţiei. ?O astfel de măsură trebuie făcută însă cu grijă?, a încheiat premierul.

Membrii confederaţiilor CNSLR Frăţia, Cartel Alfa, Meridian şi BNS vor ţine luni o şedinţă la nivelul tuturor confederaţiilor pentru a hotărî paşii următori.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close