Antena 3 CNN Actualitate Siegfried Mureşan cere bani de la Bruxelles pentru românii afectaţi de inundaţii: „Au nevoie de sprijin acum mai mult ca oricând”

Siegfried Mureşan cere bani de la Bruxelles pentru românii afectaţi de inundaţii: „Au nevoie de sprijin acum mai mult ca oricând”

zona distrusa de inundatii in judetul Galati
Judeţul Galaţi se confruntă cu viituri care au afectat grav mai multe localităţi Foto: ISU
de B.C.    |    16 Sep 2024   •   18:00

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan cere fonduri pentru românii afectați de inundații. „Uniunea Europeană, prin Fondul de solidaritate și prin Mecanismul de protecție civilă, va veni în sprijinul oamenilor din țara noastră”, a afirmat europarlamentarul.

Siegfried Mureșan a anunțat printr-o postare că a cerut flexibilitate în privința bugetului, astfel încât românii să poată beneficia de fonduri europene, care să îi ajute să depășească dezastrele produse de inundații.

„România are nevoie de sprijin acum, mai mult ca oricând. Inundațiile recente au devastat comunități, distrugând case, drumuri și munca de-o viață a oamenilor. Oamenii trebuie ajutați. Pagubele produse trebuie compensate. Uniunea Europeană, prin Fondul de solidaritate și prin Mecanismul de Protecție Civilă, va veni în sprijinul oamenilor din țara noastră și din celelalte state membre afectate, așa cum s-a întâmplat și în trecut”, a mai spus Siegfried Muresan, europarlamentar PNL.

Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) sprijină statele membre ale UE și țările candidate, oferind sprijin financiar după dezastre naturale grave. Din 2002, Fondul a devenit unul dintre principalele instrumente ale UE pentru redresarea după dezastre și o expresie a solidarității UE.

×
Subiecte în articol: Siegfried Mureșan UE fonduri inundatii
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close