Antena 3 CNN Actualitate SIE ascultă mai mult în ţară decât afară

SIE ascultă mai mult în ţară decât afară

SIE ascultă mai mult în ţară decât afară
03 Apr 2007   •   11:52
UPDATE: Afirmaţiile fostului ofiţer SIE Ionel Dragomir privind interceptările efectuate de acest serviciu nu au fost confirmate, nici de audierile şi nici de verificările realizate de Comisia de control parlamentar a activităţii SIE în cursul lunii martie a acestui an, se arată într-un comunicat de presă.

?Declaraţiile sale nu corespund realităţii, controalele parlamentare efectuate în ultimii ani la SIE, inclusiv pe temele abordate de domnul Dragomir, reflectând respectarea cadrului legislativ, atât în ceea ce priveşte acţiunile specifice ale Serviciului, cât şi tehnica din dotare şi modul de utilizare a acesteia?, se arată în comunicat.

Fostul colonel SIE Ionel Dragomir a declarat într-un interviu acordat BBC că SIE ar intercepta convorbiri telefonice şi că, în ciuda prevederilor legale, activitatea serviciului se desfăşoară în mare parte în România, şi mai puţin în străinătate. Ionel Dragomir a spus că SIE ar fi realizat fără mandat interceptarea convorbirilor telefonice ale familiei sale.

Fostul colonel SIE recunoaşte că a beneficiat de informaţii obţinute în urma unor interceptări telefonice şi că acestea au fost făcute pe teritoriul României, dar nu ştie exact cine le-a realizat şi nici dacă au existat mandate ale judecătorilor în acest sens. Dragomir a mai precizat că SIE are aparatură de interceptare "mai performantă" decât SRI şi că îşi desfăşoară activitatea mai curând ca Serviciul Român de Informaţii, culegând informaţii de pe teritoriul României pe care le exploatează la Ministerul de Interne.

Dragomir a mai spus în acelaşi interviu că fenomenul ofiţerilor acoperiţi este răspândit şi dă ca exemplu mass-media. Dragomir recunoaşte că ofiţeri acoperiţi ar exista şi la "vârful administraţiei publice" şi că a sesizat acest fenomen Comisiei de supraveghere a activităţii SIE.

Citiţi articolul complet în Jurnalul Naţional

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close