Antena 3 CNN Actualitate ShopEvolution, un asistent electronic de cumpărături pentru români

ShopEvolution, un asistent electronic de cumpărături pentru români

ShopEvolution, un asistent electronic de cumpărături pentru români
12 Iun 2008   •   09:50

În supermarketuri din România vor apărea în curând dispozitive speciale, asemănătoare telefoanelor mobile, care vor scana codurile de bare, vor calcula valoarea coşului şi vor indica termenul de garanţie al produselor. În plus, dispozitivul electronic va oferi informaţii despre reduceri, promoţii sau despre punctele de loialitate.

Sistemul denumit ShopEvolution este folosit deja în marile magazine din Italia, Spania şi Olanda. Asistentul de cumpărături este importat şi în România, dar până acum nu a fost achiziţionat de niciun lanţ de magazine. Reprezentanţii firmei imporatoare sunt însă optimişti. Ei au declarat pentru Evenimentul Zilei că este o chestiune de luni până când magazinele din România se vor dota cu astfel de dispozitive.

Acestea sunt utile atât pentru cumpărători, care beneficiază de toate datele legate de un produs, cât şi pentru supermarket, care poate urmări procesul de alegere a unui produs. Un alt avantaj este timpul mai scurt de aşteptare la casa de marcat întrucât preţurile la produsele alese de la raft şi trecute în prealabil prin asistentul de cumpărături se descarcă automat la casă.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close