Aşa cum ne tot sfătuiesc toată vara să ne hidratăm cum trebuie, specialiştii ne atrag atenţie că e foarte important şi ce mâncăm. De multe ori problema nu e la alimente, poate cumpărăm ce trebuie, dar dacă nu le depozităm corect riscăm să ne îmbolnăvim. Mai ales vara, când totul se alterează atât de rapid.
Cu totii obisnuim sa depozitam produsele usor perisabile pe primul raft al frigiderului, pentru ca spunem noi aici ar fi cea mai scazuta temperatura. In realitate nu este deloc asa. Specialistii ne spun ca la baza frigiderului avem punctul cu temperatura cea mai scazuta si aici ar trebui sa depozitam astfel de alimente.
Şi timpul de depozitare al alimentelor este esenţial pentru păstrarea calităţilor lor nutritive. Ţinute prea mult, unele alimente se pot transforma în adevărate cocktailuri de bacterii. Maioneza şi carnea nu trebuie ţinute mai mult de o zi la frigider, lactatele maximum trei zile, iar fructele şi legumele până la o săptămână.
Bacteriile nu mor la frig. În carnea crudă se poate dezvolta o bacterie care duce la toxinfecţii alimentare. Tot la frig se multiplică şi o serie de mucegaiuri care pot duce la diaree şi mai mult produsele care conţin ou ne pot infesta cu salmonella.