Antena 3 CNN Actualitate Sfat de sănătate. Mitul apei plate cu lâmâie pierde teren. Medicii spun adevărul despre această combinaţie

Sfat de sănătate. Mitul apei plate cu lâmâie pierde teren. Medicii spun adevărul despre această combinaţie

Denisa Nedelcu
1 minut de citit Publicat la 11:32 24 Iun 2020 Modificat la 11:32 24 Iun 2020
o_1ebik83dtrrn1e7v1mj61j4p11ujb.jpg
Sursa foto: Pixabay

Mitul apei cu lămâie pare că începe să piardă teren. După ce specialiştii au spus că nu ajută la slăbit, acum medicii urologi explică faptul că important pentru organism este să consumăm suficientă apă pe tot parcursul zilei, fie că este sau nu cu lămâie.

"Cu siguranţă, apa este foarte importantă pentru rinichi. Mai greu de spus dacă cu lămâie sau nu, prin gustul bun sau prin modificarea pH-ului, dar simplificând apa este foarte importantă pentru funcţionarea normală a rinichilor şi pentru prevenirea formării de calculi. Cu sau fără lămâie e o chestiune de nuanţă, ţine de gust. Trebuie să bem suficientă apă de parcursul unei zile întregi", a explicat medicul Cristian Iatagan, miercuri, la rubrica Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

De ce nu e bine să recuperăm seara apa nebăută ziua

Întrebat ce înseamnă suficientă apă, medicul a explicat că cei doi litri pe zi sunt un reper foarte bun. "În principiu, un om sănătos care bea de dimineaţă pâna seara doi litri de apă e bine. E de preferat să fie apă sau ceai, dar nu alte băuturi nocive", a adăugat urologul.

Medicul recomandă să bem întotdeauna lichide atât cât simţim nevoia şi poate ceva în plus şi să nu aşteptăm să ajungem la senzaţia de sete. "E o greşeală pe care o facem noi oamenii activi. Mulţi uităm să bem lichide că muncim şi, atunci, bem seara, dar nu e bine. Apa trebuie băută pe parcursul zilei, pentru că deshidratarea nu poate fi recuperată cu doi litri băuţi seara în trei ore", atenţionează doctorul.

Sfat de sănătate. Ce boli putem face dacă nu bem apă - Deshidratarea duce la afecțiuni grave


 

×
x close