''Din păcate, copilul este cel care plătește polițele. Oricum ar fi să o luăm, trauma este mai mare pentru copil decât este pentru părinte. Părintele se poate simți eliberat, bine în urma deciziei pe care a luat-o, dar copilul este cel care trăiește tot impactul emoțional.
De cele mai multe ori, copiii habar nu au de conflictele dintre părinți, decât daca acestea sunt la vedere. Dacă sunt conflicte tacite, mocnite, ei se trezesc brusc cu o informație din partea părinților, cum că mami și tati au hotărăsc că nu se mai iubesc și că ar trebui să își vadă separat de drum. Tu vei rămâne cu mama, vei locui și cu mama și cu tata.
Psihologul spune că impactul emoţional este unul destul de mare pentru copil, atunci când află că părinţii lui divorţează.
În momentul aceala, toată baza de siguranță, familia, se destramă și copilul este undeva în aer. Dacă fi să o luăm ca impact emoțional, am putea chiar să o compărăm cu emoția pe care ar putea să o simtă în urma unui deces a unei persoane foarte apropiate. Cam acesta este impactul pe care îl are divorțul părinților asupra copiilor.
În momentul în care se comunică ideea de divorţ copilului, ambii părinţi să fie de faţă, să nu se acuze unul pe celălalt, să nu dea vină. Ce ar mai putea fi de ajutor, ar fi sinceritatea. Să nu ascundem copilului motivele pentru care lucrurile nu mai funcţionează, pentru că el oricum le va afla'', a spus Andra Zaharia, psihoterapeut integrativ.