EXIT POLL
CURSCIRA
AVANGARDE
INSOMAR
CIOLACU MARCEL
25
.00
%
25
.00
%
SIMION GEORGE
15
.00
%
14
.10
%
CIUCĂ NICOLAE
14
.00
%
13
.00
%
LASCONI ELENA
18
.00
%
18
.10
%
GEOANĂ MIRCEA
5
.00
%
5
.50
%
KELEMEN HUNOR
4
.00
%
4
.60
%
GEORGESCU CĂLIN
16
.00
%
16
.00
%
Antena 3 CNN Actualitate Adrian Severin, înaintea judecării ultimului termen din dosarul său: Nu îmi este frică de cruce

Adrian Severin, înaintea judecării ultimului termen din dosarul său: Nu îmi este frică de cruce

M.Z.
3 minute de citit Publicat la 10:28 14 Noi 2016 Modificat la 10:28 14 Noi 2016
severin2.jpg

Fostul europarlamentar Adrian Severin a scris pe pagina sa de Facebook, luni, înaintea judecării ultimului termen din dosarul în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, că în curând „se ca consuma farsa judiciară românească” declanşată pe baza unei farse jurnalistice străine, susţinând că nu îi este frică de cruce, iar atât timp cât suferinţa îl priveşte doar pe el, le poate acorda „iertare călăilor în robă”.

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecă luni ultimul termen din dosarul în care Adrian Severin a contestat condamnarea sa, în 23 februarie, la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost pus sub acuzare în calitate de europarlamentar, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Fostul europarlamentar a ajuns la sediul instanţei supreme la ora 10.00, potrivit News.ro.

Adrian Severin a postat, luni dimineaţă, înainte de începerea judecării dosarului său, un mesaj video în care spune că peste puţine zile va încheia 25 de ani de luptă, în care a intrat singur, „fără a face parte din vreo grupare, reţea, conspiraţie sau clan oligarhic”, şi tot aşa o va încheia.

Fostul europarlamentar mai spune că nu îi este frică de cruce şi că le poate acorda iertare ”călăilor în robă”.

”Curând se ca consuma farsa judiciară românească declanşată pe baza unei farse jurnalistice străine, fără a mi se îngădui o singură probă în apărare. Nu îmi este frică de cruce, suferinţa purifică şi înalţă. Atât cât această suferinţă mă priveşte doar pe mine, le pot acorda iertare călăilor în robă. Fără voia lor fac parte deja din istoria României, iar părticica aceasta de istorie ei vor să o întineze”, susţine Adrian Severin în mesajul video postat pe pagina sa de Facebook înaintea condamnării sale definitive.

Severin mai spune că pe el istoria îl va absolvi şi că va veni vremea în care adevăratele fapte vor fi cunoscute tuturor.

Adrian Severin a solicitat instanţei audierea mai multor martori, în susţinerea apelului formulat după decizia prin care a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare pentru că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011 ar fi acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la ”Sunday Times” de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European şi votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societăţii comerciale pe care cei doi pretindeau că o susţin. 

Judecătorii i-au respins cererea de audiere a jurnaliştilor englezi care i-au promis bani pentru depunerea unor amendamente, a fostului preşedinte Traian Băsescu şi a fostului şef al SRI George Maior.

Pe 23 februarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea, în primă instanţă, la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare în cazul fostului europarlamentar, Adrian Severin, pentru luare de mită şi trafic de influenţă. 

Fostul ministru de Externe Adrian Severin (62 de ani) a afectat prin faptele sale prestigiul Parlamentului European şi al României. Aceasta este concluzia Curţii Supreme, potrivit motivării sentinţei prin care politicianul a  fost condamnat la trei ani şi trei luni pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în dosarul ”Şpagă contra amendamente în Parlamentul European”. 

Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o susţin, acestea fiind în realitate reporteri de la ”Sunday Times”. La cei 100.000 de euro se adăuga şi suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte care ar fi fost efectuate de Severin în legislativul european, în legătură cu depunerea de amendamente. 

Citiți și Curtea Supremă, despre şpaga lui Adrian Severin: „Exprimă o gravă degradare morală”

 

×
x close