Antena 3 CNN Actualitate Şeuleanu a dat prima declaraţie la DNA

Şeuleanu a dat prima declaraţie la DNA

Şeuleanu a dat prima declaraţie la DNA
04 Apr 2007   •   11:35

Fostul şef al Societăţii Române de Radiodifuziune, Dragoş Şeuleanu s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie, însoţit de avocat pentru a da prima declaraţie olografă. Acesta a precizat că nu a văzut dosarul, dar că va mai depune la acesta acte pentru a a-şi dovedi nevinovăţia, informează Mediafax. Urmărirea penală a lui Şeuleanu a început în luna martie. Acesta s-a declarat surprins de faptul că, deşi a pus la dispoziţia procurorilor toate documentele, în original, referitoare la achiziţiile făcute, procurorii s-au bazat mai mult pe argumentele aduse de Mona Muscă, în Parlament, la momentul în care aceasta a cerut demiterea sa de la conducerea SRR.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi şeful Departamentului de producţie editorială şi strategie al Societăţii Române de Radiodifuziune, Doru Ionescu, şi fostul director de la Radio România Actualităţi, Viorel Popescu. Procurorii anticorupţie fac investigaţii în legătură cu achiziţiile de echipamente de către conducerea SRR, în perioada 2000-2005, precum şi cu anumite cheltuieli privind deplăsări în străinătate.

În 2005, Şeuleanu a cerut Parchetului Naţional Anticorupţie să cerceteze condiţiile în care a fost organizată licitaţia pentru achiziţionarea şi implementarea sistemului informatic integrat al acestei instituţii. Potrivit declaraţiilor martorilor, contractul de retehnologizare IT a SRR care a fost prezentat membrilor Consiliului purta ştampila "Secret", deoarece s-ar fi făcut un împrumut la bancă ce ar fi fost garantat cu fondurile de salarizare ale instituţiei.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close