Serviciul de Telecomunicaţii Speciale beneficiază de un buget uriaş, de 250 de milioane de euro, din care doar cheltuielile de personal depăşesc 50 de milioane de euro. Totuşi, când s-a pus problema să intervină pentru a salva viaţa unor persoane, serviciul a dat greş. Folosit mai mult pe post de instrument politic, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale ar fi trebuit să asigure localizarea apelurilor de urgenţă, lucru care nu s-a întâmplat.
Serviciul a plătit peste două milioane de euro pentru două contracte încheiate cu Romtelecom şi cu firma Felix Telecom, deţinut de un general SIE în rezervă, pentru extinderea sistemului informativ care ar fi trebuit să localizeze poziţia exactă a avionului prăbuşit luni seară.
În schimb, directorul STS, Marcel Opriş, a reuşit să adune o avere impresionantă în cei 9 ani de mandat, în care, deşi au existat mai multe scandaluri în care STS a fost implicat, nu a dat nici măcar o dată socoteală. La un an după ce a ajuns şef la STS, Opriş a cumpărat 3,4 hectare de teren în jud argeş, iar peste un an a cumpărat alte 25 de hectare, plus un teren intravilan de 450 metri patrati, lângă Bucureşti. Şi-a cumpărat şi un apartament de vacanţă în Eforie şi a reuşit să pună deoparte 135 000 de euro din salariul de bugetar.
Marcel Opriş şi-a ajutat şi apropiaţii. Firma Quality Bussines, deţinută de un apropiat al familie, a câştigat 51 de contracte cu STS-ul din 2006, anul în care Marcel Opriş a devenit director.