Antena 3 CNN Actualitate Serbia, tăcere suspectă în cazul extrădării lui Sebastian Ghiță. Reacția Ministerului Justiției

Serbia, tăcere suspectă în cazul extrădării lui Sebastian Ghiță. Reacția Ministerului Justiției

o_1bmmj1pkj179o1t8aiodvdi1s9u8.jpg
Foto: Agerpres
04 Aug 2017   •   15:21

Fostul deputat Sebastian Ghiță trăiește fără probleme în Serbia, țară în care a fost depistat și prins în baza mandatului de urmărire internațională. În tot acest timp, Ministerul Justiției din România privește impasibil la situația judiciară a omului de afaceri.

Patru luni au trecut de la prinderea fostului membru al Comisiei parlamentare de control a activității SRI, în centrul capitalei Belgrad. Tot cam atâtea luni s-au împlinit de când Ministerul Justiției a transmis în Serbia documentele pentru extrădarea lui Sebastian Ghiță.

„Am trimis documentele necesare extrădării, ieri, la Ministerul Justiţiei din Serbia, sunt 475 de pagini, documentaţia a fost tradusă de noi cu un efort susţinut şi inregistrată la Ministerul Justiţiei din Serbia de ieri. Am trimis, ieri, la 13 30, Ministerul Justiţiei şi-a îndeplinit obligaţiile", declara Tudorel Toader în 27 aprilie.

Cu toate acestea, într-un răspuns pentru sursazilei.ro, Ministerul Justiției își recunoaște neputința. În răspunsul oficial se arată că în textul Convenției Europeane de Extrădare, semnată, în 1957, la Paris, care „nu prevede un termen pentru derularea procedurilor, timpul de soluționare a cererii rămânând la latitudinea statului solicitat, potrivit legislației sale”.

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita Serbia
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close