Antena 3 CNN Actualitate Senatorii vor interzicerea universităţilor fantomă

Senatorii vor interzicerea universităţilor fantomă

Senatorii vor interzicerea universităţilor fantomă
23 Apr 2009   •   09:47

Senatorii au găsit soluţia la problema fabricilor de diplome. Ei ar dori să interzică prin lege universităţile care nu se supun evaluării. De asemenea, studiile efectuate în aceste instituţii ar urma să nu fie recunoscute.

Preşedintele Comisiei de învăţământ din cadrul Senatului, Mihail Hărdău, anunţa că ?vom face o iniţiativă legislativă prin care să fie interzise universităţile care refuză să se supună evaluării instituţionale şi să nu se recunoască studiile de la astfel de universităţi?, scrie Cotidianul.

Parlamentarii au luat în discuţie legea de respingere a Ordonanţei nr. 89, prin care se stabileau criterii clare de stabilire a facultăţilor care pot organiza masterate, dar a fost respins de Parlament şi apoi retrimis la reexaminare de preşedintele Băsescu.
Comisia de învăţământ, prin senatorul Hărdău aprecia că ?iniţiativa legislativă trebuie să sprijine şi chiar să înăsprească această ordonanţă, în sensul ca prin lege să se interzică folosirea titulaturii de Ťuniversitateť şi de Ťacademieť pentru astfel de instituţii, iar numele Ministerului Educaţiei să nu mai apară pe actele eliberate de acestea?.

Anunţul iniţiativei a venit în contextul în care ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, i-a informat pe membrii comisiei că în scandalul diplomelor false va fi implicată şi justiţia.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close