Antena 3 CNN Actualitate Senatorii vor dezbate înfiinţarea Poliţiei Animalelor

Senatorii vor dezbate înfiinţarea Poliţiei Animalelor

Senatorii vor dezbate înfiinţarea Poliţiei Animalelor
17 Oct 2007   •   18:22

După un val de imagini crude, cu animale torturate, senatorii au făcut un pas spre Poliţia Animalelor. Un proiect de lege ajuns miercuri în plen propune amenzi mari şi închisoare pentru agresori. Există o şansă ca astfel de imagini să devină tot mai rare. Senatorii au deja pe masă un proiect de lege pentru înfiinţarea Poliţiei Animalelor. După modelul american, oamenii vor putea raporta la un număr de telefon special orice agresiune împotriva unui animal.

Echipaje speciale vor merge la adresa indicată. Autorităţile ar trebui să aibă maşini dotate cu trusă medicală şi cuşti pentru transport, iar banii pentru medicamente şi aparatura medicală ar trebui să fie asiguraţi de primării.

Proiectul de lege prevede amenzi de la 5.000 la 10.000 de lei şi închisoare pentru cei care sufocă, torturează sau mutilează animalele de companie sau fără stăpîn.

Creşterea animalelor în condiţii improprii, transportul lor fără aer sau apă, supunerea la munci peste puterile lor, dar şi dresajul brutal vor fi sancţionate.

Proiectul de înfiinţare a Poliţiei Animalelor a fost miercuri pe ordinea de zi a Senatului, alături de un proiect de modificare a legii privind Protecţia animalelor. Parlamentarii nu au mai apucat să dezbată niciunul dintre acte. Poate reuşesc săptămîna viitoare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close