Antena 3 CNN Actualitate Senatorii îşi simt mâinile murdare. De benzină

Senatorii îşi simt mâinile murdare. De benzină

Senatorii îşi simt mâinile murdare. De benzină
14 Apr 2007   •   19:22

Greva şoferilor de la Senat, de miercuri, nu a fost altceva decât vârful ice-bergului. Cât de gravă este situaţia reiese de fapt dintr-un raport de audit intern. Documentul spune cine nu are voie să se plimbe cu maşinile senatoriale dar o face, ce foi de parcurs au fost modificate, dar mai ales cum fiecare suspectează pe fiecare de... furtişaguri.

Auditul intern a fost cerut de Biroul Permanent al Senatului după ce în presă au ajuns mai multe informaţii cu privire la debandada care domneşte la Direcţia Transporturi. Potrivit raportului, totul ar începe de la unii dintre directorii din Senat: Sorin Boaru de la Tehnic şi Daniel Fădur de la Transporturi. Aceştia ar fi folosit fără aprobare, în interes propriu, mai multe maşini ale Senatului.

În apărarea sa, Daniel Fădur spune că ?există grupuri de interese care doresc eliminarea mea din sistem. De circa 7 luni am fost scos din toate comisiile de achiziţii publice tocmai pentru că am deranjat anumiţi furnizori?. Nici Sorin Boaru nu primeşte acuzaţiile fără ripostă. ?Nici vorbă, nici vorbă, nici vorbă. Eu ştiu doar că în perioada mutării am folosit într-adevăr maşina. Nici vorbă de abuz. Am folosit maşina exact atât cât am avut nevoie?, declară el.

Raportul intern al Senatului consemnează abuzuri şi din partea unor şoferi care au completat greşit, cu ştersături, foile de parcurs sau nu au ştampilat bonurile valorice pentru benzină.

Cu presa în coaste, preşedintele Senatului nu a putut decât să ceară rezolvarea situaţiei. ?Rugămintea este să fie o ordine severă. Observaţi că suntem pândiţi la milimetru, nu numai cu maşinile, cu orice ai lua, dacă ai achiziţionat ceva, de ce ai luat?, a avertizat Nicolae Văcăroiu. Săptămâna aceasta, după prezentarea concluziilor raportului, membrii Biroului Permanent din Senat i-au cerut secretarului general să îi demită pe cei doi directori.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close