Antena 3 CNN Actualitate Senatorii aruncă banii publici pe limuzine

Senatorii aruncă banii publici pe limuzine

Senatorii aruncă banii publici pe limuzine
17 Mar 2007   •   13:42

Ca să nu fie mai prejos decât colegii de la Camera Deputaţilor, care îşi vor lua în acest an maşini de clasă superioară, senatorii au demarat procedurile pentru achiziţionarea a 19 limuzine de lux. Conform principiului cine-mparte, parte-şi face, maşinile vor reveni celor care au semnat lista de cumpărături. Este un capitol la care parlamentarii s-au înţeles perfect şi au trecut peste orice doctrină sau algoritm. Decizia Senatului de a-şi înnoi parcul auto este dezvăluită pe larg şi în exclusivitate în Jurnalul Naţional de sâmbătă.

Conducerea Senatului a decis în mare secret ca la capitolul achiziţii din acest an să fie trecute pe listă şi 19 limuzine de lux, de care vor beneficia atât membrii Biroului Permanent cât şi liderii de grup parlamentar, susţine Jurnalul Naţional. Şefii comisiilor permanente din Senat nu au fost nici ei uitaţi, dar nu vor primi maşini de cinci stele, ci unele cu o clasă inferioară. Asta înseamnă alte 22 de autoturisme. Pentru cumpărarea celor 41 de bolizi, conducerea Senatului va aloca peste 3,5 milioane de lei, adică puţin peste un milion de euro. Un calcul estimativ ar duce la aproximativ 45.000 de euro per autoturism. Decizia de achiziţionare a limuzinelor a fost ţinută strict secretă de membrii forului de conducere al Senatului, cu toate că este vorba despre bani publici.

Explicaţia, confirmată de surse parlamentare este simplă: asocierea de autoturisme de lux cu senatorii este un subiect sensibil pentru opinia publică, în condiţiile în care imaginea Parlamentului şi aşa nu este prea bună. Şi Administraţia Prezidenţială s-a molipsit de febra cailor putere de care suferă parlamentarii şi are în plan să cumpere 14 autoturisme, dintre care 10 limuzine. Potrivit unui anunţ apărut în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, în conformitate cu legislaţia în vigoare, garajul de la Cotroceni se va îmbogăţi cu achiziţii de peste un milion şi jumătate de lei, adică aproximativ jumătate de milion de euro.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close