Antena 3 CNN Actualitate Prima acțiune a Dianei Şoşoacă după ce a ajuns europarlamentar: Cere referendum pentru ieșirea României din NATO

Prima acțiune a Dianei Şoşoacă după ce a ajuns europarlamentar: Cere referendum pentru ieșirea României din NATO

Prima acțiune a Dianei Şoşoacă după ce a ajuns europarlamentar: Cere referendum pentru ieșirea României din NATO
Diana Şoşoacă cere Parlamentului reanalizarea prevederilor tratatului NATO și convocarea unui referendum. Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2024   •   18:02

În ultima zi în Parlamentul României, senatorul independent Diana Şoşoacă a cerut referendum pentru ieșirea României din NATO, alianța care ne oferă garanții de securitate având un război la graniță.

Mai exact, Diana Şoşoacă a depus l-a Senat această întrebare chiar înainte de a-și da demisia pentru a-și prelua mandatul de europarlamentar.

Astfel, senatorul cere în acest document un referendum național privind ieșirea României din NATO. Șoșoacă consideră că România este prinsă "sub bocancul NATO, iar forțele de opresiune ale Alianței au ajuns în toată Europa".

Aceasta mai spune că "evoluția NATO a dovedit că tratatul militar s-a constituit într-un instrument de opresiune a popoarelor, nu într-un tratat militar defensiv, menit să apere pacea și democrația". Asta se arată în întrebarea depusă de Diana Șoșoacă la Parlament.

De asemenea, de menționat că senatorul independent mai afirmă că "este inacceptabil să schimbăm un stăpân pe altul și nici să urmăm ca o orbi instigările unora și altora, punând în pericol poporul român și România"

Șoșoacă cere, așa cum am spus, convocarea Comisiilor de Apărare din cele două camere ale Parlamentului și a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru reanalizarea prevederilor tratatului NATO și convocarea unui referendum.

Motivele pentru care Diana Şoşoacă vrea referendum legat de apartenenţa României la NATO

  • implicarea NATO în conflictul dintre Rusia și Ucraina; ▪  atragerea țărilor baltice în interesele N.A.T.O.
  •  proliferarea unei sarabande continue a amenințărilor adresate de NATO către Rusia, prin instigarea României;
  •  neglijarea cu vădite intenții a puterii militare a Rusiei și implicarea întregii Europe în acest conflict care ne implică pe toți într-un război care nu ne aparține;
  •  generarea și extinderea unei stări de convulsie polico-economică în întreaga Europă;
  •  conturarea unor amenințări militare la adresa Chinei ;
  •  configurarea, din ce în ce mai evidentă, a unui nou și puternic pol de putere economică și militară mondială, opus N.A.T.O., BRICS, pentru a contrabalansa excesele săvârșite de N.A.T.O, a spus senatorul Diana Şoşoacă, care a subliniat în documentul depus la Senat că toate tratatele au fost semnate de România în calitate de stat independent și suveran.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marile publicații americane cer retragerea lui Biden din cursa prezidențială SUA
x close