Antena 3 CNN Actualitate Senat: Înmatricularea autovehiculelor din statele UE va deveni mai uşoară

Senat: Înmatricularea autovehiculelor din statele UE va deveni mai uşoară

Senat:  Înmatricularea autovehiculelor din statele UE va deveni mai uşoară
foto: Mediafax Foto
30 Mai 2012   •   12:46

Senatorii din Comisia economică au dat miercuri raport favorabil propunerii de regulament aparţinând Parlamentului European de simplificare a transferului de autovehicule înmatriculate în alt stat membru în interiorul pieţei unice, scrie Rompres.
   
Obiectivul propunerii Parlamentului European este de a îmbunătăţi funcţionarea pieţei unice prin eliminarea obstacolelor administrative legate de procedura de reînmatriculare a autovehiculelor care împiedică în prezent libera circulaţie a acestora.

În acelaşi timp, propunerea are rolul de a armoniza, raţionaliza şi simplifica procedurile de reînmatriculare a autovehiculelor înmatriculate în alt stat membru în folosul cetăţenilor, angajatorilor, firmelor de închiriere auto, societăţilor de leasing şi autorităţilor de înmatriculare.

Iniţiativa vizează cetăţenii care se mută dintr-o ţară în alta, persoanele care au casă de vacanţă în alt stat membru, cei care apelează la piaţa de autovehicule second-hand din interiorul UE, dar şi comercianţii de maşini second-hand.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close