Antena 3 CNN Actualitate Semnificația bradului de Crăciun. Sigur nu știai asta!

Semnificația bradului de Crăciun. Sigur nu știai asta!

Silvia Țigănilă
1 minut de citit Publicat la 13:20 24 Dec 2020 Modificat la 13:20 24 Dec 2020
o_1eqa0k1nctf5130o1l799p8j9mb.jpg
Sursa foto: Pixabay.com

O tradiție importantă asociată sărbătorii Crăciunului o reprezintă împodobirea bradului de Crăciun. Bradul de Crăciun se împodobește în Ajun de Crăciun, pe 24 decembrie.

Un înger sau o stea poate fi pusă în vârful pomului, reprezentând îngerii sau steaua de la Betleem.

De ce se împodobește bradul de Crăciun

Se spune despre brad că este un pom al vieții datorită faptului că el rămâne verde tot timpul. Bradul este considerat un arbore sfânt pentru că vârful său se îndreaptă spre înaltul cerului dumnezeiesc, iar ramurile sale rămân permanent verzi, amintind de viaţa veşnică.

În România bradul de Crăciun a fost împodobit pentru prima dată în palatul regelui Carol I de Hohenzollern, în anul 1866, iar de atunci românii au preluat această tradiție.

În perioada de dinainte de Crăciun, bradul de Crăciun era împodobit, atunci, cu fructe, flori de hârtie sau biscuiți. În timp, s-a trecut la globulețele de sticlă, beteală, bomboane de ciocolată, instalațiile luminoase și altele.

Există, de asemenea, obiceiul ca în vârful bradului de Crăciun să se așeze o stea. Despre această stea se spune că aduce noroc și duce la îndeplinirea dorințelor.

Când se scoate bradul de Crăciun din casă

Împodobirea bradului în prezent este o tradiție, casele și chiar instituțiile publice având câte un brad împodobit. Bradul este scos din casă în anul ce urmează, în jurul datei de 6 ianuarie, când se sărbătorește Boboteaza.

În zilele noastre, împodobirea pomului de Crăciun a devenit una dintre cele mai iubite datini atât în mediul urban cât și în mediul rural.

×
Etichete: brad brad Crăciun
x close