Antena 3 CNN Actualitate Semnal de alarmă pentru România de la olandezul care a prezis cutremurul din Turcia: "Îl așteptăm pe următorul"

Semnal de alarmă pentru România de la olandezul care a prezis cutremurul din Turcia: "Îl așteptăm pe următorul"

Cercetătorul olandez care a prezis cutremurul din Turcia cu trei zile înainte ca acesta să se producă, trage un semnal de alarmă pentru țara noastră.

New Project (23)
Semnal de alarmă pentru România de la olandezul care a prezis cutremurul din Turcia: "Îl așteptăm pe următorul" Sursa foto: Twitter | Frank Hoogerbeets
de Ioana Mircea    |    14 Feb 2023   •   22:12

Frank Hoogerbeets, cercetătorul din Olanda care a prezis cutremurul din Turcia, a scris astăzi pe contul său de Twitter un mesaj care vizează România, chiar după cutremurul petrecut în Gorj.

"Câteva informații de fundal: Din 1900, în România au avut loc cinci cutremure M6 și patru M7, majoritatea adânci (90-150 km). Ultimul M7 a fost în 1990 și îl așteptăm pe următorul", a scris acesta astăzi pe contul său de Twitter.

În data de 3 februarie 2023, Frank Hoogerbeets scria pe Twitter: "Mai devreme sau mai târziu, va avea loc un cutremur cu magnitudine de aproximativ 7,5 în această regiune (Turcia central-sudică, Iordania, Siria, Liban)".

Mesajul era însoțit de hashtagul #deprem, cutremur în limba turcă. Pe contul său de Twitter, Frank Hoogerbeets se recomandă cercetător la SSGEOS sau "Institutul de Monitorizare a Geometriei Corpurilor Cerești în legătură cu Activitatea Seismică", cu sediul în Olanda.

Citește și: Un olandez a prezis cutremurul din Turcia cu trei zile înainte să se producă | Seismologul Mărmureanu: "E greu!"

×
Subiecte în articol: cutremur cutremur Turcia
Parteneri
x close