Potrivit unui comunicat al IGPR, Roşescu a fost sancţionat cu trecere într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, în urma finalizării cercetărilor efectuate de Consiliul de Disciplină constituit la nivelul IGPR.
Sancţiunea a fost dipusă, potrivit sursei citate, pentru "deficienţe manageriale identificate de către Corpul de Control al ministrului, în urma controlului efectuat în perioada 3-27.09.2012 la IPJ Ilfov şi SRPT Bucureşti".
Comisarul şef Marian Roşescu a fost retrogradat după ce a fost cercetat prealabil, alături de alţi şapte ofiţeri ai aceleiaşi structuri.
Verificările de amploare la IPJ Ilfov şi SRPT Bucureşti au fost declanşate la scurt timp după moartea japonezei Yurika Masuno, când s-a constatat că principalul suspect, Vlad Nicolae, se face vinovat şi de alte două crime şi tâlhării, la care se mai adăuga şi molestarea sexuală a unor femei în vârstă, fiind lăsat în libertate atât din indiferenţa poliţiştilor, cât şi a procurorilor ilfoveni.
Şeful Poliţiei Ilfov, Emanuel Marin Nica, cercetat şi el disciplinar în urma acestei crime, a fost eliberat din funcţie săptămâna trecută.
Adjunctul şefului Poliţiei Române, Viorel Vasile, declara, în 10 ianuarie, că şeful Poliţiei Ilfov, Emanuel Marin Nica, a fost eliberat din funcţie şi pus la dispoziţie, iar fostul adjunct al acestuia, Ionel Lefter, a fost sancţionat cu mustrare scrisă şi mutat la Poliţia Otopeni.
Viorel Vasile preciza că în decembrie 2012 s-a dispus cercetarea disciplinară a şefului Poliţiei Ilfov şi a celor doi adjuncţi ai acestuia, Ionel Lefter şi Nicolae Baicu.
Referitor la cel de-al doilea adjunct, Nicolae Baicu, Viorel Vasile a spus că este în concediu de odihnă, iar cercetarea va fi reluată după ce acesta se întoarce la serviciu.
Comisia formată din ofiţeri ai Corpului de control a făcut verificări în perioada 3- 21 septembrie, la IPJ Ilfov şi la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti.
Controlul făcut la IPJ Ilfov a vizat evaluarea managementului în cazul prevenirii criminalităţii stradale, în special infracţiunile comise cu violenţă, mai ales că, la nivelul IPJ Ilfov există un număr foarte mare de fapte comise cu violenţă, rămase cu autori necunoscuţi, preciza Ministerul Administraţiei şi Internelor.