Antena 3 CNN Actualitate Şeful parcurilor - afaceri de familie în Herăstrău

Şeful parcurilor - afaceri de familie în Herăstrău

Şeful parcurilor - afaceri de familie în Herăstrău
12 Feb 2007   •   10:00

Dacă ai rude la Administraţia Parcuri şi Lacuri , poţi să-ţi instalezi sediul firmei chiar în Parcul Herăstrău. ?Jurnalul Naţional? continuă seria dezvăluirilor despre afacerile în care e implicat Virgil Cârstea, şeful parcurilor din Capitală. De această dată, nu mai e vorba de vreun off-shore ca în cazul Expo-Flora, ci de o afacere de familie. Nepotul lui Virgil Cârstea şi-a instalat firma la intrarea în parc şi plăteşte o chirie infimă.

La intrarea în Parcul Herăstrău sunt două clădiri, în care îşi desfăşoară activitatea firma SC Crirox Group Construct SRL. Societatea îl are ca unic acţionar pe Mihai Ancuţa, nepotul lui Virgil Cârstea. Iniţial, construcţiile figurau ca sediu al Administraţiei Lacuri şi Parcuri, una pentru funcţionari, cealaltă ca vestiare pentru lucrătorii din parc. Construcţia a fost începută în anul 1999 şi investiţia s-a ridicat la circa un miliard de lei.

Numirea lui Virgil Cârstea la direcţia de Parcuri a schimbat radical lucrurile: sediul administraţiei a fost mutat într-o baracă, iar în spaţiul cel nou al administraţiei a fost mutată firma nepotului său, Mihai Ancuţa.

Ziariştii de la ?Jurnalul Naţional? dezvăluie cum a ajuns Ancuţa în sediul cu pricina. Sub pretextul unor reparaţii necesare, Administraţia a încheiat cu SC Crirox SRL un contract de asociere în participaţiune, pe care nu există, însă, niciun antet oficial. Potrivit acestei hârtii, din 12 noiembrie 2004, firma Crirox ar plăti 7.200 de dolari pe an - însemnând la cursul zilei circa 15 milioane de lei vechi pe lună - pentru folosinţa imobilului.

Evaluările specialiştilor imobiliari pentru zona zero a Capitalei se ridică la circa 5.000-6.000 de euro pe lună pentru o clădire similară. Preţul preferenţial este justificat de Cârstea prin investiţiile făcute de Crirox, întrucât cele două clădiri, deşi abia terminate, se aflau, după spusele sale, într-o stare de degradare avansată.

Numai că nepotul a făcut din magazie şi vestiare încă o clădire, pe care a subînchiriat-o altei firme, pentru 2.000 de euro lunar, adică de cinci ori mai mult decât plăteşte el statului.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close