Antena 3 CNN Actualitate Şeful ISJ Suceava, destituit din funcţie la două ore după ce s-a înscris în PNL

Şeful ISJ Suceava, destituit din funcţie la două ore după ce s-a înscris în PNL

Şeful ISJ Suceava, destituit din funcţie la două ore după ce s-a înscris în PNL
Foto: ziare.com
05 Mar 2012   •   20:02

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, a fost schimbat din funcţie la două ore de la înscrierea sa în PNL, acesta urmând să fie candidatul USL pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, informează Mediafax.

Potrivit unor surse din administraţia judeţului Suceava, ministrul Educaţiei, Ovidiu Baba, a emis, luni, un ordin, nr. 3433, potrivit căruia de luni  încetează detaşarea lui Petru Carcalete în funcţia de inspector şcolar general al ISJ Suceava, funcţie pe care o deţine din 2005.
   
Totodată, ordinul prevede că fostul inspector şcolar general revine la catedra rezervată.
   
Întrebat despre această decizie, Petru Carcalete a declarat că nu a primit niciun ordin de încetare a detaşării în funcţia de Inspector Şcolar General.

Ordinul de încetare a detaşării lui Carcalete a fost trimis în jurul orei 16.00, la două ore după ce liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a anunţat că acesta s-a înscris în PNL.
   
Petru Carcalete este şi consilier judeţean şi preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Suceava, iar pentru că s-a înscris într-un alt partid urmează să-şi piardă şi calitatea de ales judeţean. Următorul pe lista de consilieri judeţeni ai PDL Suceava este Anton Filipiuc, vicepreşedinte al PDL Vatra Dornei, şeful Exploatării Miniere Crucea.

Petru Carcalete a fost lider al PNL Rădăuţi până în 2007, când s-a înscris în PLD alături de Gheorghe Flutur şi apoi a continuat activitatea în PDL
   
Actualul primar al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, este membru PDL, iar în mandatul 2004-2008 a fost deputat PD.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close