Antena 3 CNN Actualitate Şeful Clinicii Sabyc a fost eliberat pentru o cauţiune de 10.000 de lei

Şeful Clinicii Sabyc a fost eliberat pentru o cauţiune de 10.000 de lei

Şeful Clinicii Sabyc a fost eliberat pentru o cauţiune de 10.000 de lei
19 Aug 2009   •   20:47

Harry Mironescu, şeful Clinicii Sabyc, a fost pus în libertate pe cauţiune miercuri, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti, după ce acesta a achitat garanţia de 10.000 lei. Familia lui Mironescu a adus în faţa instanţei dovada că a fost plătită cauţiunea. Ion Cazacu, avocatul lui Mironescu a afirmat poate fi judecat în libertate deoarece îndeplineşte condiţiile în acest sens.

În plus, avocatul Ion Cazacu a susţinut că Harry Mironescu, în vârstă de 70 de ani, nu şi-ar mai putea continua activitatea, deoarece aparatura şi clinica au fost sigilate de procurori, iar personalul medical este concediat.

De asemenea, Ion Cazacu a mai precizat că legislaţia în domeniul fertilizării în vitro este imperfectă, iar Harry Mironescu s-a dedicat acestei activităţi, deoarece nu a putut avea copii pe cale naturală.

Harry Mironescu este arestat preventiv alături de fiul său, Yair Mironescu, şi de Cecilia Borza, în dosarul de trafic de ovule, instrumentat de procurorii DIICOT.

Cei trei sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană, în scopul obţinerii unui folos material. Alţi doi medici israelieni sunt cercetati în libertate în acest dosar.

Decizia de eliberare pe cauţiune, a Tribunalului Bucureşti, poate fi contestată la Curtea de Apel.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close