Antena 3 CNN Actualitate Şefii TVR au salarii duble faţă de 2006

Şefii TVR au salarii duble faţă de 2006

Şefii TVR au salarii duble faţă de 2006
19 Mar 2007   •   08:43

Bilanţul financiar pe anul 2006 al Societăţii publice de Televiziune arată că salariile directorilor şi administratorilor TVR sunt anul acesta aproape duble faţă de anul trecut. Jurnalul Naţional prezintă în ediţia de luni bilanţul financiar pe anul trecut, în care scrie că bugetul pe 2006 pentru salariile directorilor era de aproximativ 1,5 milioane lei. Anul acesta suma totală alocată salarizării şefilor TVR depăşeşte 2,2 milioane lei. Birourile Permanente reunite ale Parlamentului vor discuta, astăzi, despre solicitarea Comisiei de Cultură a Senatului privind înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă la TVR.

Societatea publică de televiziune a înregistrat, la finele anului trecut o pierdere financiară de aproximativ 140 miliarde de lei vechi. Pierderea nu a fost simţită de conducerea societăţii, ale cărei salarii s-au dublat faţă de anul anterior. Informatiile sunt cuprinse în bilanţul financiar al TVR pe 2006, obţinut în exclusivitate de Jurnalul Naţional. În urma audierilor din Comisia de Cultură a Senatului de acum două săptămâni, preşedintelui-director general al SRTV, Tudor Giurgiu, i s-a solicitat să prezinte situaţia financiară, organigrama şi cheltuielile cu salariile societăţii. TVR a trimis, însă, numai un raport privind situaţia finaciară la finele anului 2006. Datele prezente în raport confirmă criza financiară în care se află postul public de televiziune.

Conform documentului semnat de directorul Tudor Giurgiu, de directorul economic şi de contabilul-şef, pierderile se cifrează la aproximativ 4 milioane de euro. Cu toate acestea, Jurnalul Naţional scrie că anul acesta şefimea institutiei publice din Calea Dorobanţilor va câştiga aproape dublu faţă de anul precedent. Adică de la aproximativ 1,5 milioane lei cât cât au fost salariile în 2005, în 2006 s-a ajuns la peste 2,2 milioane lei. Pentru a se şti exact care este situaţia din TVR Birourile Permanente reunite ale Parlamentului urmează să decidă asupra solicitării Comisiei de Cultură a Senatului privind înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă la televiziunea naţională.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close