Poliţiştii şi procurorii bucureşteni au percheziţionat, vineri dimineaţă, sediul RADET, precum şi 38 de adrese din Bucureşti, Ilfov şi judeţul Giurgiu. Conducerea instituţiei este suspectată că ar fi prejudiciat compania prin acordare ilegală a unor contracte de achiziţii publice.
Opaina, fost şef RADET: "Surprizele" vor fi mari. RADET a primit subvenţii de peste 2 miliarde de euro în ultimii 10 ani
UPDATE 10.30 - Urmărirea penală în dosarul privind prejudicierea RADET a fost începută in rem, ceea ce înseamnă că la acest moment este constatată doar infracţiunea, nu şi autorii, astfel că nicio persoană nu este pusă sub acuzare în acest caz.
Percheziţiile au fost dispuse pentru a fi ridicate documente în acest dosar, până la acest moment al anchetei nefiind emis niciun mandat de aducere pe numele vreunei persoane.
Sursele citate au precizat că niciun oficial din RADET nu a fost pus sub învinuire până la acest moment.
UPDATE 09.00 - Potrivit unor surse, cel puţin 8 persoane din conducerea RADET, printre care directorul general, directorul economic, directorul de exploatare şi mentenanţă şi directorul de achiziţii, sunt suspectate că ar fi prejudiciat compania prin acordare ilegală a unor contracte de achiziţii publice.
Potrivii aceloraşi surse, mai multe firme mari obţineau contracte importante cu compania RADET pentru care plăteau şpagă.
Contractele vizate de anchetatori au fost acordate în perioada 2012 - 2013.
În acest scandal este implicată şi firma Erbaşu. Firmele din acest caz dădeau şpagă la RADET ca să obţină contracte de mentenanţă, însă nu-şi făceau treaba. Potrivit primelor informaţii, acest lucru a dus şi la creşterea agentului termic.
Prejudiciul nu a fost estimat deocamdata dar va fi destuld e mare. el va fi stab dupa ce del asediul radt vor fi ridcate mai multe documente financiar contabile.
Suspecţii ar fi atribuit „cu dedicaţie" anumite contracte pentru lucrări de infrastructură, lucrări care nu au început însă niciodată.
"Precheziţiile sunt efectuate ca urmare a cercetărilor ce se desfăşoară într-un dosar penal în care există indicii privind săvârşirea unor infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice, prin care ar fi fost diminuate resursele financiare ale unei instituţii de interes public local", a precizat Poliţia Capitalei, citată de Mediafax.
Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, coordonaţi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Activităţile sunt efectuate cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.