Antena 3 CNN Actualitate Șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon a demisionat. Rafila: „A fost găsit deja un înlocuitor”

Șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon a demisionat. Rafila: „A fost găsit deja un înlocuitor”

florina pompilian
Florina Pompilian va rămâne medic la ATI. FOTO: Inquam Photos/ George Călin
de Bianca Chirilă    |    19 Aug 2024   •   16:14

Florina Pompilian, șefa secţiei ATI de la Spitalul „Sf. Pantelimon”, unde se desfăşoară cercetări în urma unor decese suspecte, doi medici fiind arestaţi, a demisionat „din motive personale”. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat, ulterior, că a discutat cu managerul și a fost găsit deja un înlocuitor în interiorul spitalului.

ACTUALIZARE: Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a confirmat demisia, precizând că a discutat cu managerul și a fost găsit deja un înlocuitor în interiorul spitalului.

Ministrul a subliniat că şi aceasta era o problemă, pentru că trebuia găsită o persoană care să aibă cel puţin cinci ani vechime în specialitate.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Luni, la câteva luni de la izbucnirea scandalului și de la demararea anchetei penale, șefa secției de Terapie intensivă, Florina Pompilian, a decis să își depună demisia, iar managerul interimar i-a acceptat-o. Aceasta ar fi susținut că demisionează din motive personale. 

Florina Pompilian va rămâne medic la ATI.

În urmă cu câteva zile, ea a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, că doctorițele reținute „erau empatice, își făceau activitatea medicală cu răspundere” și că „nu a remarcat nimic în neregulă cu ele până acum”. 

Două doctorițe și o asistentă de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti au fost reținute la începutul lunii august, după ce procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la locuinţele unor angajaţi ai spitalului. Acțiunea a avut loc în dosarul deschis după ce 17 pacienţi internaţi la terapie intensivă au decedat în doar patru zile, iar un angajat al spitalului a reclamat că bolnavii au primit doze reduse de noradrenalină. 

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close