Numele şefului CSM apare în dosarul în care o fostă prim-procuroare de la Bacău, Rita Branga, a fost condamnată la trei ani de închisoare. Dezvăluirea este făcută de sursazilei.ro.
Pe atunci şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, Oana Hăineală ar fi întocmit un raport favorabil procuroarei chiar în timp ce aceasta era anchetată de DNA . În interceptările de la dosar apare şi numele regelui asfaltului, Dorinel Umbrărescu.
Procurorul Rita Branga, cercetat la acea vreme pentru corupţie, şi preşedintele CSM Oana Schmidt Hăineală aveau mai mult decât o relaţie profesională, arată declaraţiile de la dosar.
"O cunosc pe Oana Schmidt Hăineală din perioada când a fost numită prim-procuror şi sunt cu aceasta în relaţii de amiciţie. Eu şi Oana Schmidt Hăineală nu ne-am vizitat niciodată la domiciliu, însă eu am vizitat-o pe mama acesteia, Mia Hăineală, care mi-a dat în cărţi", a declarat Rita Branga, potrivit sursei citate.
În virtutea bunelor relaţii, Oana Schmidt Hăineală o lăuda în faţa anchetatorilor pe procuroarea şpăgară.
Prim-procuroarea de la Podu Turcului avea însă nenumărate reclamaţii din partea subalternilor, care au mers cu plângerile chiar la DNA. Rita Branga ar fi scos de sub urmărirea penală un om de casă a lui Dorinel Umbrărescu. În schimb, acesta i-ar fi livrat nişte imagini compromiţătoare cu un şef din Poliţie. De altfel, interceptările arată că regele asfaltului şi procuroarea şpăgară nu erau deloc străini.
Rita Branga: Acasă… A! Am o problemă, acele probleme vechi nu s-au rezolvat!
Dorinel Umbrărescu: Care probleme?
Rita Braga: Ale mele! E mai complicat acum!
Dorinel Umbrărescu: V-a acuzat iar?
Rita Branga: Da! A venit, de data asta, au venit alţii!
Dorinel Umbrărescu: Îhî!
Rita Branga: Mulţi! Şi na... Greu, da!... Nu ştiu!
Dorinel Umbrărescu: Da' de unde, de la Bacău sau de la Bucureşti?
Rita Branga: De la Bucureşti! DNA!
Dorinel Umbrărescu: Îhî!
Rita Branga: Da, şi na... îţi dai seama!
Dorinel Umbrărescu: Pai, să văd, mai... şi eu mâine, să văd ce să faci!
Conversaţia dintre cei doi i-a determinat pe procurori să ceară strămutarea dosarului la Bucureşti, de teamă că decizia ar putea fi influenţată în cazul în care s-ar fi judecat în Moldova.