Antena 3 CNN Actualitate Fost şef de la Penitenciarul Rahova, un consilier și un ofițer, trimiși în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Fost şef de la Penitenciarul Rahova, un consilier și un ofițer, trimiși în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 14:32 27 Dec 2023 Modificat la 09:33 28 Dec 2023
proces
Directorul penitenciarului Rahova, un consilier și un ofițer, trimiși în judecată de DNA pentru abuz în serviciu Sursa foto: Getty Images I Zolnierek

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție au decis să trimită în judecată trei persoane: Medeleț Luminița-Mihaela, fost director al Penitenciarului București Rahova, acuzată de abuz în serviciu;

Floarea Laura-Ștefania, fost consilier juridic al Penitenciarului București-Rahova, acuzată de complicitate la abuz în serviciu; și Neacșu Dorina Mihaela, fost ofițer în cadrul penitenciarului și prim-vicepreședinte al unui sindicat, acuzată de instigare la abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului, în septembrie 2021, Medeleț Luminița-Mihaela, cu sprijinul Floarei Laura-Ștefania și altor persoane, ar fi semnat două decizii ilegale, în urma cărora Neacșu Dorina Mihaela și un alt ofițer ar fi primit sume de bani nejustificate ca drepturi salariale, chiar dacă instanța de judecată respinsese cererile lor.

Aceste acțiuni ar fi cauzat un prejudiciu total de 343.891 lei, reprezentând drepturi salariale și de pensie plătite incorect până la sfârșitul anului 2022.

Citește și: Bărbat din Constanța, condamnat la 5 ani de închisoare după ce a furat 1 leu. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere

"În cauză a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui teren ce aparține inculpatei Neacșu Dorina Mihaela.

Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne și Penitenciarul București Rahova s-au constituit parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. 

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019", potrivit Biroului de Informare și Relații Publice.

×
Etichete: DNA abuz in serviciu
Parteneri
x close