Antena 3 CNN Actualitate Secvenţial: Cele mai mari catastrofe rutiere din istoria României - Urme şterse rapid cu buldozerele şi armele cenzurii

Secvenţial: Cele mai mari catastrofe rutiere din istoria României - Urme şterse rapid cu buldozerele şi armele cenzurii

1 minut de citit Publicat la 18:58 30 Iun 2013 Modificat la 18:58 30 Iun 2013
Secvenţial: Cele mai mari catastrofe rutiere din istoria României - Urme şterse rapid cu buldozerele şi armele cenzurii
Adrian Ursu a arătat, în ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial", cum au înţeles autorităţile române să gestioneze două evenimente extrem de tragice petrecute pe şoselele din România: accidentul de la Mihăileşti (2004) şi cel din judeţul Botoşani (1980).

Jurnalistul a arătat că, în ambele cazuri, oficialii acelor vremuri au încercat să şteargă urmele a ceea ce se petrecuse, chiar dacă asta a însemnat să niveleze terenul, aşa cum s-a întâmplat la Mihăileşti, la doar câteva ore de la explozie.

Cel mai grav accident rutier petrecut vreodată în România a avut loc în 1980 în judeţul Botoşani. În apropierea localităţii Huţani, un autobuz cu 83 de oameni s-a răsturnat într-o mlaştină şi 48 de oameni au murit, iar alţi 35 au fost răniţi.

Singura informaţie publicată în presa vremii a fost doar că un autobuz care circula pe ruta Suceava - Botoşani a fost implicat într-un accident.

Şi acum acel drum este renumit din cauza numărului mare de accidente rutiere care se produc an de an.

În urmă cu o săptămână, România a fost zguduită de vestea tragicului accident din Podgorica. A fost o desfăşurare de forţe fără precedent a sistemului de urgenţe din România şi am asistat la o solidaritate impresionantă din partea muntenegrenilor. Anchetatorii din Muntenegru se pregătesc să facă publice primele concluzii oficiale privind cauzele accidentului de autocar de duminica trecută, în care au murit 18 români.

×
x close